Ar darai grožio disciplinos klaidas?

Ar darai grožio disciplinos klaidas?

Dažnai mums žodis disciplina asocijuojasi su kažkuo labai griežtu ir įspraudžiančiu į rėmus. Esame linkę manyti, jog disciplina vargina, mažina kūrybiškumą.

 

Nesutinku.

 

Ir nuoširdžiai tikiu, jog disciplina yra vienintelė priemonė, kuri išlaisvina ir leidžia kurti tikruosius rezultatus. Tai priemonė, kuri išmoko nemeluoti visų pirma sau, skatina siekti visų savo užsibrėžtų tikslų užtikrintai ir su pagarba VISUMAI. Be aukų.

 

#JPBEAUTYDISCIPLINE kalba ne tik apie gražią odą ar spindinčius plaukus. #JPBEAUTYDISCIPLINE apima visapusišką grožio sampratą, į kurią įtraukiame ne tik kosmetikos priemones, bet ir viską kas gyvenime svarbu, norint jį pagražinti.

 

Tačiau viską aptarsime iš lėto, stiprinant mūsų draugystę bei pasitikėjimą vieni kitais. Kartu identifikuosime daromas disciplinos klaidas trukdančias pasiekti pilnavertį kasdienybės grožį.

 

Šį kartą įrašas skirtas kosmetikai. Antrą dešimtmetį bendrauju su moterimis, kurios nuolat klausia tų pačių klausimų: “ką daryti, kad kosmetika veiktų?’’, ,,kaip teisingai pasirinkti kosmetikos priemones?’’ ir pan. Taigi šiandien dalinuosi 3 klaidomis, kurios tikrai trukdo pasirinkti tesingai ir neleidžia gauti visas kosmetikos teikiamas naudas, bei trukdo pasiekti norimų rezultatų:

 

  1. Jei nežinai KODĖL, neturi galimybių atsakyti į KAIP. Ar esi tikra koks Tavo odos tipas ir kokia odos būklė? Situaciją gali itin gerai iliustruoti mano asmeninis pavyzdys. Net išlipusi iš paauglystės turėjau nesibaigiančią spuogų problemą. Labai disciplinuotai lankiausi pas kosmetologą. Dariau visas įmanomas procedūras neskaičiuojant nei pinigų, nei laiko. Naudojau brangias kosmetikos priemones. Maniau, jog tai situacija kai disciplina mane išduoda. Bet tiesa ta, kad discipliną išdaviau aš, o ne ji mane. Supratau  padariusi vieną populiariausių disciplinos klaidų. Ėjau ne pas tą specialistą, ne tuo laiku. Skubiai susiradau dermatologą, kurį rinkausi itin disciplinuotai. Pasidomėjau jo patirtimi, kitų klientų atsiliepimais. Tinkamas specialistas iškart atsakė į klausimą KODĖL? Kodėl mane, jau suaugusią moterį, vargina įvairaus tipo spuogai. Tik identifikavus KODĖL?, teisingai įvardinus būklės priežastis, galėjome atsakyti į klausimą KAIP. Kaip pasiekti norimą odos būklę? Priemonės visiškai skyrėsi nuo prieš tai taikytų. Tereikėjo toliau laikytis disciplinos ir pagaliau sulaukti norimo rezultato.
  2. Pasiduodi be kovos. Dar viena itin dažna disciplinos klaidų – KANTRYBĖ. Pati esu žmogus mėgstantis greitį. Negaliu pasigirti natūraliu kantrybės jausmu, todėl nuolat jį lavinu. Nusprendusi bandyti tam tikras kosmetikos priemones ir įsitikinusi, jog jūsų oda ar plaukai jas toleruoja – turėk mažiausiai mėnesio laiko planą, o ruoškis trims. Planus peržiūrėk kas savaitę, nuolat stebėk savo pojūčius, tačiau pirmąjį pažymį (o tokių rekomenduojama parašyti bent 3) rašyk praėjus nemažiau kaip po mėnesio. Pavyzdžiui, mūsų odos ląstelės atsinaujina kas 28-31 dienas, tiek joms reikia laiko, kad dar tik pradėtų ,,suprasti’’ ką nauja kosmetikos priemonė nori joms pasakyti. Puikiai atsimenu kai kantrybės man pritrūko prižiūrint savo plaukus. Rezultatas – tapau tikra pletkininkė. Nusipirkau dėžutę su 7 plaukų ampulėmis. Po 3 disciplinuotai panaudotų ampulių visiems pasakiau, kokios jos nieko gero. Nusipirkau naujų. Pasirodo ir tos stebuklo nepadaro, taigi grįžau po pirmųjų. Panaudojus jas dar 4, nusipirkau dar 7. Jau 13 metų tai mano mėgstamiausios ampulės plaukams. Jeigu įdomu kokios – parašyk man. Lauksiu.
  3. Noras vogti – vargina. Pamenu, kaip žiūrėdavau į savo draugės odą ir norėdavau ją pasisavinti. Mano veido odos poros matomos, o pas ja oda atrodo lygi kaip stiklas. Vis klausdavau ir klausdavau, ką ji naudoja, kokias procedūras daro ir, žinoma,  pasinaudodavau visais patarimais. Dabar man jau akivaizdu, kad jeigu aš būdama mišrios odos savininkė naudosiu sausai odai skirtas priemones, dėl to mano odos poros nesusitrauks. Tačiau, tada atrodė, kad draugių rekomendacijos yra viena labiausiai paplitusių ir pasiteisinusių kosmetikos pasirinkimo priemonių (tarp moterų ji tikrai vis dar populiari). Su draugėmis kalbėti apie kosmetiką – smagu ir bent jau man privaloma, tačiau nedarykime dar vienos disciplinos klaidos – nepulkime pirkti draugei labai tikusios veido procedūros ar kosmetikos priemonės. Visų pirma disciplinuotai įvertinkime savo odos bei plaukų tipą.

 

Todėl kviečiu jungtis į disciplinuotųjų klubą, skaityk mūsų ekspertų straipsnius ir patarimus, naudok mūsų siūlomas disciplinos ugdymo priemones – esu įsitikinusi, jog liksi itin maloniai nustebinta.

 

Rezultatai motyvuos.

 

JP

Grįžti į tinklaraštį